Blogger Widgets

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Έφυγε από τη ζωή θρύλος του σούμο

Ένας θρύλος της ιαπωνικής παραδοσιακής πάλης του σούμο απεβίωσε. Ο....... Τάιχο ένας «γιοκοζούμα» (Grand Master), νικητής 32 τουρνουά στην καριέρα του, πέθανε σε ηλικία 72 ετών από ανακοπή καρδιάς σε νοσοκομείο του Τόκιο…

Ο Τάιχο, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Κόκι Νάγια, ήταν πάρα πολύ δημοφιλής τη δεκαετία του 1960, σε μια εποχή που ο κόσμος του σούμο ήταν καθαρός, καθώς δεν είχε ακόμη αμαυρωθεί από σκάνδαλα.

Ο θάνατός του έγινε πρωτοσέλιδο σε πολλές εφημερίδες της Ιαπωνίας. Για την καθημερινή αθλητική εφημερίδα Nikkan Sports , «ήταν ο ισχυρότερος γιοκοζούμα στην ιστορία του σούμο». «Ενσωμάτωνε την ιστορία του σούμο», ανέφερε ο Τσιγιονοφούτζι, ένας άλλος πρώην γιοκοζούμα ο οποίος κέρδισε «μόνο» 31 τίτλους.

Ο Τάιχο γεννήθηκε το 1940 στα νησιά Σακαλίν τη Ρωσίας, όταν αυτά ήταν υπό ιαπωνική κατοχή, από Ουκρανό πατέρα και Γιαπωνέζα μητέρα. Μετά το ντεμπούτο του το 1956, κέρδισε το πρώτο του πρωτάθλημα το 1960, και έγινε ο νεότερος παλαιστή του σούμο που έφτασε στην υψηλότερη κατάταξη του γιοκοζούμα.
stat counters