Blogger Widgets

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Πρωτοποριακή μέθοδος για περιποίηση και φροντίδα των μαλλιών

Ό,τι χρειάζεται να ξέρεις για τη «Brazilian Keratin»....
Θέλεις τέλειο καλοχτενισμένο μαλλί χωρίς να χρειαστεί να τρέχεις κάθε τρεις και λίγο στο κομμωτήριο αλλά και χωρίς να χρειάζεται να πληρώσεις μια περιουσία; Τότε η λύση έχει το όνομα: «Brazilian Keratin». Διάβασε παρακάτω για να μάθεις τα πάντα για τη μέθοδο αυτή.


Τι είναι η «Brazilian Keratin»: Μια επαναστατική θεραπεία που κάνει τα μαλλιά απαλά, λαμπερά και υγιή. Εξαφανίζει το φριζάρισμα, ισιώνει τα μαλλιά (αν είναι πολύ σγουρά ίσως χρειαστεί και μια δεύτερη επίσκεψη σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα), δίνει μεταξένια υφή και λάμψη, αναδομεί την τρίχα, ενυδατώνει, ενισχύει την ελαστικότητα, αλλά και τον όγκο των μαλλιών μέχρι και 20%.

Πού, πώς και πόσο: Περίπου € 150 μαζί με το ειδικό σαμπουάν που βοηθάει να κρατήσει καλύτερα και περισσότερο το αποτέλεσμα. Κάνοντας μια έρευνα αγοράς, δεν ήταν πολλά τα κομμωτήρια που έκαναν τη θεραπεία, αλλά σε όσα την έκαναν, το κόστος της κυμαινόταν από € 150 έως και € 380. 



Μπορεί να κρατάει 3 ώρες η όλη διαδικασία, αλλά αξίζει τον κόπο - ειδικά όταν ύστερα από 4 εβδομάδες και μπόλικα λουσίματα εξακολουθούσαν να είναι και να δείχνουν αναγεννημένα, λαμπερά και -βασικό- ολόισια. Το αποτέλεσμα είναι σαν να έχεις βγει από το κομμωτήριο.

Η σύγκριση με τις παλιές ισιωτικές: Αντίθετα από τις παλιότερες χημικές «ισιωτικές», οι οποίες κατέστρεφαν και αφυδάτωναν την τρίχα, η συγκεκριμένη θεραπεία εξυγιαίνει και θωρακίζει τα μαλλιά από αντιξοότητες (αέρας, νερό, αλλά και κομμωτηριακές εργασίες, όπως βαφή, ανταύγειες, περμανάντ). Τρέφει την τρίχα σε βάθος αποκαθιστώντας τη φθορά και προστατεύοντάς την από περαιτέρω καταστροφή.

Ποια είναι η σύνθεσή της: Η φόρμουλα αποτελείται από υγρή πρωτεΐνη κερατίνη (βασικό συστατικό της τρίχας) και εκχυλίσματα τροπικών (βραζιλιάνικων, εξ ου και το όνομα) φρούτων, όπως μούρα ατσάι και γκουαρανά. Δεν περιέχει καθόλου χημικά, εκτός από ένα πολύ μικρό ποσοστό φορμαλδεΰδης (0.02%) που βοηθά το αποτέλεσμα να έχει μεγαλύτερη διάρκεια.

Η θεραπεία είναι ιδανική: Για όλους τους τύπους μαλλιών και ειδικά για ταλαιπωρημένα μαλλιά από βαφές, ανταύγειες, ντεκαπάζ και συχνό πιστολάκι, αφού εξαφανίζει το φριζάρισμα και βοηθά να αποχαιρετίσουμε μια για πάντα τα θαμπά, αδύναμα και κουρασμένα σε όψη μαλλιά.



Πόσο διαρκεί; Τα αποτελέσματα της «Brazilian Keratin» δεν είναι μόνιμα, η ουσία φεύγει σταδιακά με το λούσιμο μέσα σε ένα διάστημα περίπου 5 μηνών. Ο κυματισμός ή οι μπούκλες αρχίζουν να επανέρχονται μετά από 3 μήνες, αλλά τα μαλλιά παραμένουν λαμπερά και με υγιή όψη μέχρι και 5 μήνες μετά τη θεραπεία.



Πόσο συχνά πρέπει να κάνεις τη θεραπεία: Συνήθως μετά από 5 μήνες, αλλά μπορείτε και νωρίτερα εφόσον τα μαλλιά είναι πολύ ταλαιπωρημένα. Όσο επαναλαμβάνεται η θεραπεία, τόσο καλύτερη είναι η όψη και η κατάσταση της τρίχας. Με ελάχιστο brushing στο σπίτι, το αποτέλεσμα είναι σαν επαγγελματικό ίσιωμα στο κομμωτήριο.

Χρήσιμες συμβουλές:



1. Αν θέλεις να κάνεις ανταύγειες σε όλο το κεφάλι ή βαφή σε όλο το μήκος, προτίμησε να το κάνεις 3 μέρες πριν από τη θεραπεία και όχι μετά.



2. Η πρώτη φορά που θα λουστείς πρέπει να απέχει τουλάχιστον 24 ώρες από τη θεραπεία και το πρώτο λούσιμο πρέπει να γίνει μόνο με νερό.



3. Καλό είναι να λούζεσαι με το ειδικό σαμπουάν κερατίνης από το κομμωτήριο και θα βοηθήσει να κρατήσει περισσότερο το αποτέλεσμα. Αν λουστείς με άλλο σαμπουάν, φρόντισε να έχει την ένδειξη sodium-chloride free (να μην περιέχει χλωριούχο νάτριο).



4. Αν χρησιμοποιείς μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη, τα μαλλιά θα διατηρήσουν μεταξωτή υφή και λάμψη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.



Η διαδικασία στο κομμωτήριο



Βήμα 1: Λούσιμο. Ο ειδικός που εφαρμόζει τη «Brazilian Keratin» σε λούζει με σαμπουάν κερατίνης. Το αφήνει στα μαλλιά, μετά περνά μια μάσκα και αφού τη ξεβγάλει, σε λούζει ξανά με το ειδικό σαμπουάν κερατίνης, το οποίο βοηθά να ανοίξουν τα λέπια της τρίχας και να εισχωρήσει η θεραπεία. Τα μαλλιά τυλίγονται σε πετσέτα για να φύγουν τα νερά και προχωράμε στο 2ο βήμα.

Βήμα 2: Εφαρμογή. Ο κομμωτής περνά το υλικό σε όλα τα μαλλιά με μια πυκνή χτένα ξεκινώντας από τις ρίζες μέχρι τις άκρες. Χτενίζει πολύ καλά όλα τα μαλλιά, ώστε η θεραπεία να πάει παντού, ομοιόμορφα. Όταν καλυφθεί όλο το κεφάλι, τα μαλλιά είναι υγρά, αλλά δεν στάζουν. Το υλικό πρέπει να μείνει στο κεφάλι για 30λεπτά πριν προχωρήσεις στο επόμενο βήμα. Τα καλά νέα είναι ότι η «Brazilian Keratin» έχει πολύ ευχάριστο, φρουτώδες άρωμα (αν και λίγο έντονο).



Βήμα 3: Στέγνωμα. Με σεσουάρ στην πιο δυνατή σκάλα, ο ειδικός στεγνώνει καλά όλα τα μαλλιά, που πρέπει να είναι στεγνά πριν προχωρήσεις στο επόμενο βήμα.



Βήμα 4: Σφράγισμα της θεραπείας. Ο κομμωτής χωρίζει τα μαλλιά σε τούφες και τα περνά με ζεστή πρέσα, 6-10 φορές την καθεμία, ώστε να κλείσουν καλά τα λέπια της τρίχας και να «σφραγιστεί» η θεραπεία. Όταν ο ειδικός τις περνά μία μία με την πρέσα, δημιουργούνται εύοσμοι ατμοί από το υλικό που εισχωρεί στην τρίχα, ενώ το υπόλοιπο εξατμίζεται. Κάθε τούφα μετά το πέρασμα της πρέσας είναι λαμπερή, μεταξένια και ολόισια.



Πηγή: womenonly.gr
stat counters